Ha már itt tartunk, eszembe jutott, hogy régebben csináltam olyat, hogy vettem egy egész csirkét, meg sok zöldséget. Ebből főztem egy jó adag levest. Első körben így ettük. Aztán ami megmaradt leve, azt lefagyasztottam, majd jó volt később alapnak (csak bele kellett főzni pl. sok gombát, tejföllel sűríteni, vagy borsóval, daragaluskával gazdagítani, vagy akármi más levessé átalakítható volt). A főtthús rendszerint nem fogyott el, így az másnap új formában került az asztalra: ez alant említett módon, cafatokban átsütve (nevezetesen gyros/kebab jellegű valamiként: sütök lapos kenyeret, néha fűszereset, ha kevés a belevaló, hogy izgibb legyen, megkenem mustárral, vagy ha van hummusszal, vagy bármi maradék szószfélével, és ami van zöldség nyersen/sülve/párolva bele).
Bár számításaim erre sincsenek, de vélhetően megéri a pénzét a csirke.
Szóval a hús, bár nem olyan olcsó, mégis hálás dolog.
Arról nem beszélve, hogy még most is telve vagyok azzal a fél rostélyossal.